ГоловнаВідеорепортажАльтернативна енергетикаВ Ощадбанку залишилися лежати сотні мільйонів невиплачених субсидій

В Ощадбанку залишилися лежати сотні мільйонів невиплачених субсидій

За підсумками виплат березневих субсидій, близько 13% коштів, перерахованих через систему переказів Ощадбанку Швидка копійка, не були виплачені

За підсумками виплат березневих субсидій, близько 13% коштів, перерахованих через систему переказів Ощадбанку Швидка копійка, не були виплачені.

Про це написав у Facebook заступник начальника департаменту енергоефективності компанії Нафтогаз Олексій Хобатюк.

"Частина субсідіантов отримує субсидію (ті хто не отримує пенсію та інші соцвиплати через банки або Укрпошту) через систему переказів Ощадбанку Швидка копійка. Так ось, по завершенню березневих виплат субсидій близько 13% коштів, які були перераховані через цю систему не були виплачені. А це пару сотень мільйонів гривень. За ними навіть не звернулися", - написав Хобатюк.

Він зазначив, що причин може бути багато. "Але це ще один спосіб верифікувати одержувачів субсидії", - підкреслив Хобатюк.

Нагадаємо, в березні уряд направив на субсидії 5,7 млрд грн.

В уряді пообіцяли внести зміни в систему монетизації субсидій. Якщо одержувач монетизувати субсидії заплатити в строк оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП), в наступному році вона буде призначатися субсідіанту в безготівковій формі. 

 
Коментарі (0)