ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ Польщі вважають, що «Північний потік-2» вигідний лише одній країні ЄС

В Польщі вважають, що «Північний потік-2» вигідний лише одній країні ЄС

Президент Польщі Анджей Дуда розкритикував проект газопроводу "Північний потік-2", оскільки він, на думку президента, суперечить єдності ЄС, будучи корисним лише одній країні і створюючи загрозу для інших,пише PAP

Президент Польщі Анджей Дуда розкритикував проект газопроводу "Північний потік-2", оскільки він, на думку президента, суперечить єдності ЄС, будучи корисним лише одній країні і створюючи загрозу для інших,пише PAP.

"У мене немає сумнівів, що у Європі, яка буде ґрунтуватися на спільних цінностях, не буде проектів, які несуть користь тільки для однієї країни і підривають енергетичну безпеку інших", - підкреслив президент Польщі, зазначивши, що йдеться про "Північний потік-2".

У кінці вересня лідери США і Польщі Дональд Трамп і Анджей Дуда у Білому домі обговорили питання газопроводу "Північний потік-2". Трамп, попри критику на адресу Німеччини, дав зрозуміти, що санкції проти компаній-учасниць проекту не заплановані, сказав міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович.

Раніше у Держдепі США заявили, що можуть вдатися до запровадження санкцій проти енергетичних компаній Німеччини і низки інших європейських країн, що беруть участь в будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Багато країн Центральної та Східної Європи також виступають проти проекту, який, на їхню думку, збільшить залежність Європи від російського газу.

Як відомо, з кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2" повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

 

 
Коментарі (0)