ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Раді пропонують списати борги за комуналку на час карантину

В Раді пропонують списати борги за комуналку на час карантину

Це станеться в тому разі, якщо народні депутати проголосують за законопроєкт номер 4386.

Борги українців за комунальні послуги, які утворилися за час карантину, можуть списати за рахунок держбюджету. Це станеться в тому разі, якщо народні депутати проголосують за законопроєкт номер 4386.

Вчора, 16 листопада, його до ВРУ подав депутат від ОПЗЖ Вадим Рабінович. 

У ньому, згідно із запропонованою зміною на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби, за рахунок коштів Державного бюджету України пропонується списати заборгованість  населення за спожиті житлово-комунальні послуги, що утворилась у період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням  коронавірусної хвороби.

Ініціатор законопроєкту стверджує, що карантинні обмеження порушують конституційне право українців на на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло. Адже більшість прибутків середньостатистична родина витрачає саме на оплату комунальних послуг. А в умовах карантинних обмежень. за словами Рабіновіча, люди змушені вибирати між задоволенням потреб першої необхідності й оплатою послуг.  

 
Коментарі (0)