ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Раді схвалили заборону імпорту електроенергії з Росії

В Раді схвалили заборону імпорту електроенергії з Росії

Комітет з питань енергетики вирішив заборонити імпорт електроенергії з держави-агресора. Народні депутати підтримали законопроєкт про заборону імпорту електроенергії з Росії та Білорусі.

Комітет з питань енергетики вирішив заборонити імпорт електроенергії з держави-агресора.

Народні депутати підтримали законопроєкт про заборону імпорту електроенергії з Росії та Білорусі. Це сталося на засіданні Комітету з питань енергетики 28 січня. 

«Це убезпечить нас від того небезпечного гачка, на який учергове нас хоче підсадити країна-агресор», — пояснили на засіданні комітету депутати з МФО «Чиста енергія». 

Нагадаємо, що останні декілька місяців в Україні точаться дискусії щодо доцільності імпорту електричної енергії з РФ і Білорусі. 

На 4 січня Україна вже імпортувала з Білорусі 150 МВт*год електричної енергії. А виробляється вона на новозбудованій БелАЕС, будівництво та запуск стали можливі за підтримки російського «Росатому». За словами енергетичного експерта Михайла Волинця, експорт електроенергії із сусідньої Білорусі — це, фактично, те саме, що й торгівля електроресурсами з країною-окупантом РФ.

 

 

 
Коментарі (0)