ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Раді заговорили про тариф на електроенегію по 6 грн за кіловат

В Раді заговорили про тариф на електроенегію по 6 грн за кіловат

У Міністерстві енергетики запевняють, що питання підвищення тарифів на електричну енергію немає взагалі на порядку денному

 

У Міністерстві енергетики запевняють, що питання підвищення тарифів на електричну енергію немає взагалі на порядку денному. З огляду на це, не обговорюються ані можливі дати, ані ціни.

Про це заявив очільник відомства Герман Галущенко під час загальнонаціонального телемарафону.

Зокрема, він прокоментував інформацію, яку поширили в Комітеті Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ щодо можливого підвищення ціни на електроенергію до 6 грн/кВт-год.

"По-перше, 6 грн за кіловат точно не буде. Це просто якийсь вкид. Він нічим не обґрунтований. Але справді до кінця опалювального сезону тариф не зміниться, тому що є постанова, яка діє до 1 травня", - повідомив міністр.

Він зауважив, що лише у квітні поточного року будуть дивитися на ситуацію, проте зараз "немає ані проєктів, ані розрахунків".

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) також не рухається в цьому напрямку.

"Відповідно, на сьогодні на столі жодних проєктів рішень немає. Тобто дати підвищення точно нема", - наголосив Герман Галущенко.

Варто зауважити, що наприкінці січня нардеп, член Комітету ВРУ з питань енергетики Сергій Нагорняк заявив, що тариф на електрику для побутових споживачів цьогоріч можуть підвищити вдвічі – до 6 грн/кВт-год.

Таке рішення дало б змогу двом державним компаніям припинити дотувати населення і за рік назбирати грошей для добудови 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС, початку будівництва Укргідроенерго Канівської ГАЕС.

 

 

 
Коментарі (0)