ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ РФ готові зберегти транзит газу через Україну

В РФ готові зберегти транзит газу через Україну

Збереження транзиту через Україну залежить від потреб споживачів російського газу зараз і на найближчі перспективи.

Збереження транзиту через Україну залежить від потреб споживачів російського газу зараз і на найближчі перспективи.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова зберегти транзит газу через Україну.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на "РБК".

"Скільки буде ним ("Північниму потоком-2", - ред.) поставлятися - питання. Скільки ми збережемо транзиту через Україну, а ми готові зберегти український транзит - теж питання, скільки буде потрібно нашим споживачам зараз і на найближчі перспективи", - сказав Путін.

Нагадаємо, нещодавно Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що метоє побудови Nord Stream 2 є знищення незалежної газотранспортної системи України і спроба поставити в залежність всіх європейських споживачів. 

Раніше Ангела Меркель заявляла, що після будівництва "Північного потоку-2" роль України як транзитної країни повинна зберегтися.

Відзначимо, що спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер вважає, що цей проект ставить Україну політично в більш вразливу ситуацію і називає його суто політичним.

Нагадаємо, Північний потік-2 - проект газопроводу з РФ до Німеччини в обхід України через Балтійське море. 51% акцій належить Газпрому. РФ хоче побудувати дві нитки газопроводу (до 55 млрд куб. газу в рік). Брюссель і Берлін обіцяють гарантувати транзит газу через Україну навіть після будівництва ПП-2.

"Північний потік-2" має постачати газ із родовищ на півночі Росії безпосередньо до Німеччини дном Балтійського моря, оминаючи традиційні транзитні маршрути через Україну і Польщу. Проект має розширити здатності вже збудованого першого "Північного потоку".

 

 
Коментарі (0)