ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ США визначили ступінь пошкоджень українських електромереж із боку РФ

В США визначили ступінь пошкоджень українських електромереж із боку РФ

У більшості з цих інцидентів пошкоджена інфраструктура була далеко від лінії фронту

 

У більшості з цих інцидентів пошкоджена інфраструктура була далеко від лінії фронту

Лабораторія гуманітарних досліджень Єльського університету у США повідомила, що задокументувала 223 випадки пошкодження електроенергетичної інфраструктури України в період з жовтня 2022 року по квітень 2023 року.

У більшості з цих інцидентів пошкоджена інфраструктура була далеко від лінії фронту, що ставить під сумнів, чи були удари спрямовані по законних військових цілей, повідомила дослідницька лабораторія.

Схема атак "вказує на широкомасштабні та цілеспрямовані зусилля, спрямовані на припинення життєво важливого виробництва електроенергії" в холодні місяці.

Висновки збігаються з тими, про які раніше повідомляв консорціум Conflict Observatory, – підтримувана Державним департаментом США організація, яка документує військові злочини та звірства.

Кілька місяців наприкінці 2022-го і на початку 2023 років в Україні минули на тлі регулярних вимкнень електрики в більшості регіонів. Ці вимкнення були спричинені постійними російськими ракетними і дроновими атаками по українській енергетичній інфраструктурі.

Остання зима завершилася без масованих відключень електрики, атаки РФ по енергетичних обʼєктах в Україні в цей період регулярними не були.

 

 

 
Коментарі (0)