ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Сумах «переграли» тарифи на утримання будинків

В Сумах «переграли» тарифи на утримання будинків

Виконавчий комітет Сумської міськради встановив тарифи на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкової території для низки будинків.

В Сумах встановили тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкової території для 45 будинків обласного центру. Відповідні рішення були ухвалені на засіданні міськвиконкому 21 квітня, передає прес-служба Сумської міськради.

Згідно з повідомленням, один з будинків, для яких встановили комірне, обслуговує ПРБП «Рембуд», решту – ТОВ «Побутсервіс Суми».

«Рембуд» уклав договір з ОСББ «Зоря» на обслуговування будинку №24 по вул. Харківська. Відтак, розробив тариф для цього будинку. Його розмір склав 1,49 грн за 1 м. кв.

У міськраді пояснили, що житлово-експлуатаційна дільниця ТОВ «Будівельна виробничо-комерційна компанія «Федорченко» припиняє надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Такі послуги у подальшому надаватиме ТОВ «Побутсервіс Суми». Воно вже уклало договори з мешканцями 44 будинків, і згідно з чинним законодавством, має розрахувати для них власний розмір комірного. У підсумку новий тариф залишився на рівні попереднього. У середньому він становить 1,49-1,52 грн за 1 кв. м. Найдешевше з цих 44 будинків утримання житла обійдеться для мешканців будинку №13Б по вул. Воскресенська – 1,00 грн, а найдорожче (1,62 грн) – для сумчан, які мешкають за адресами: вул. Роменська, 100А, вул. Металургів, 32А, вул. Інтернаціоналістів, 59А та вул. Інтернаціоналістів, 51А.

Крім того, «міський уряд» встановив тарифи на теплову енергію, що надаються населенню КП «Міськводоканал», у розмірі 631,61 грн за 1 Гкал з ПДВ. Це стосується двох житлових будинків, що розташовані поруч з підприємством та отримують теплоносій від його котельні.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», до Сум прийшли проблеми з водопостачанням – деякі будинки міста залишилися без води. У міськраді ситуацію, що скалалася, пояснюють аварією на водогоні.

 
Коментарі (0)