ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ Україні створять нового оператора газотранспортної системи

В Україні створять нового оператора газотранспортної системи

Рішення про утворення нової компанії мають ухвалити наприкінці листопада.

Рішення про утворення нової компанії мають ухвалити наприкінці листопада.

У рамках реорганізації «Нафтогазу України» Кабмін до кінця листопада ухвалить рішення про створення нового оператора газотранспортної компанії – ПАТ "Магістральні газопроводи України".

«В рамках робочої групи ми переглянули план реструктуризації НАК «Нафтогаз»: уточнили деякі пункти плану, актуалізували завдання, оскільки терміни виконання деяких завдань давно минули. Ми маємо якнайшвидше прийняти всі ці документи. Реформа «Нафтогазу» – це зобов'язання, яке Україна взяла на себе в рамках Третього енергетичного пакету (ЄС), і ми повинні його виконувати. Думаю, що протягом місяця уряд ухвалить і актуалізований план реструктуризації НАК «Нафтогазу», і документи, необхідні для утворення ПАТ «Магістральні газопроводи України»,– сказав віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, якого цитує прес-служба Кабміну.

Нагадаємо, французький енергетичний гігант Engie (колишній GDF Suez) оголосив, що розпочинає бізнес в Україні. Компанія уже уклала угоду з «Укртрансгазом» щодо транспортування та зберігання газу в Україні. 

 
Коментарі (0)