ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Україні зростає популярність металевої черепиці

В Україні зростає популярність металевої черепиці

Одним із найбільш надійних покрівельних матеріалів являється черепиця

Одним із найбільш надійних покрівельних матеріалів являється черепиця. Існує кілька її видів: бітумна, цементно-піщана, металева та інші. Найпопулярнішим видом уже багато років залишається керамічна черепиця у Львові.

Цьому матеріалу для покрівлі властиві довговічність, естетичність, екологічність та безліч інших позитивних рис. Керамічна черепиця нескладна у монтажі, не потребує нанесення захисного покриття після установки і зберігає свій зовнішній вигляд та характеристики протягом століть. Пройшовши за посиланням https://komplex-dah.com.ua/product-category/dah/keramichna-cherepytsya/ можна замовити натуральну черепицю за найкращою ціною.

Як виробляють керамічну черепицю

Для виготовлення цього виду покрівлі використовують спеціальні сорти глини. Перед тим, як потрапити у піч, її очищують та модифікують. Етап підготовки сировини включає додавання у масу пластифікаторів та інших речовин, які сприяють її еластичності. Після цього, глину формують, надаючи їм кшталту звичних нам плиток. Існує два способи створення черепиці:

  • стрічковий ― із глини формують довгу стрічку, яку потім розрізають на менші елементи;

  • штамповий ― глину пресують у спеціальних металевих формах.

Після цього, готові зразки черепиці випікають у відповідних печах при температурі близько тисячі градусів за Цельсієм.

Для того, щоб підвищити теплоізоляційні властивості черепиці, ущільнивши її верхній шар, її покривають спеціальною глиною ― ангобом. Під час випікання, він розплавляється та рівномірно покриває кожну плитку. Для того, щоб надати черепиці певного кольору, використовують мінеральні барвники, які є абсолютно безпечними для людини та навколишнього середовища.

Що стосується форми плиток, то виділяють три найбільш поширені види:

  • хвилеподібну голландську;

  • плоску бобровий хвіст;

  • жолобчасту античну.

Вважається, що найоптимальнішим варіантом для встановлення у нашому кліматичному поясі є черепиця хвилеподібної форми. Річ у тому, що вона наділена пазами із тильного боку, які щільно замикаються, а виступаючі гребені утворюють звивистий лабіринт, який не пропускає атмосферні опади в простір під покрівлею. При цьому, не потрібен додатковий розчин для закріплення черепиці, завдяки чому простір під покрівлею провітрюється через мікрощілини.

Переваги керамічної плитки

До основних позитивних властивостей натуральної черепиці відносять, перш за все, вогнестійкість. Якщо під час грози блискавка влучить у покрівлю, процес загоряння не розпочнеться, що вбереже будинок від пожежі. Іншою перевагою є звуко- та теплоізоляція матеріалу, а також морозостійкість та витривалість до тривалого впливу ультрафіолетового випромінювання.

Одним з основних плюсів керамічної черепиці, які так цінуються у сучасному світі, є її екологічність. Вона виготовляється без додавання жодних токсичних речовин, тому не має негативного впливу на здоров'я людини, на відміну від, наприклад, шиферу.

 

 
Коментарі (0)