ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Україні 90% енергоблоків теплоелектростанцій відпрацювали свій ресурс

В Україні 90% енергоблоків теплоелектростанцій відпрацювали свій ресурс

Фактично з 21 ГВт теплоелектростанцій близько 13 реально доступні, решта або виведені в консервацію, або розташовані на неконтрольованій території.
В Україні 90% енергоблоків теплоелектростанцій відпрацювали свій ресурс і потребують оновлення. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко, виступаючи у Верховній Раді під час години запитань до уряду.
 
“Не зважаючи на те, що потенційна встановлена потужність вітчизняної генерації перевищує 55 ГВт, це включно з 8 ГВт об’єктів відновлювальної енергетики, реальний доступ потужностей значно менший. Ми розуміємо, що 90% енергоблоків теплоелектростанцій відпрацювали свій ресурс і потребують оновлення”, — сказав Галущенко.
 
З його слів, фактично з 21 ГВт теплоелектростанцій близько 13 реально доступні, решта або виведені в консервацію, або розташовані на неконтрольованій території.
 
Говорячи про те, у якому стані перебувала енергетична галузь, він заявив, що стан — кризовий.
 
“У першу чергу це був зламаний механізм енергоринку, повна розбалансованість сектору, накопичення боргів всередині ринку. Це також борги перед виробниками зеленої генерації, десятки мільярдів гривень, борги перед шахтарями”, — зазначив міністр.
 

 

 
Коментарі (0)