ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Україні безліч перешкод для ринку електроенергії

В Україні безліч перешкод для ринку електроенергії

Енергетичне співтовариство переконане, що на даний час в Україні не може бути створено європейський ринок електроенергії.

Енергетичне співтовариство переконане, що на даний час в Україні не може бути створено європейський ринок електроенергії.

Енергетичне співтовариство вважає що доступ до транскордонних потужностей країни лише одного підприємства є порушенням законодавства співтовариства.

Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на прес-службу Енергетичного співтовариства.

Як зазначається, лише одне державне енергетичне підприємство має право використовувати транскордонні потужності для транзиту. 

"Це створює перешкоду для створення загальноєвропейського ринку електроенергії", - йдеться в повідомленні.

На думку секретаріату, прив’язка розподілу транскордонних потужностей до одного покупця і вимога до Міністерства схвалити це рішення є порушенням законодавства Енергетичного Співтовариства. 

Також зазначається, що Рада міністрів вже встановила порушення Україною, що стосується різного поводження з імпортом та експортом електроенергії відповідно до законодавства України та законодавства Енергетичного Співтовариства.

Відзначимомо, що це не перша суперечка Енергетичного співтовариства з українською владою.

Як повідомлялося раніше, понад  40 міст по всьому світу повністю перейшли на відновлювану енергію, і щонайменше сотня міст забезпечує 70% запиту на електроенергію за допомогою чистих джерел.

Відзначається, що з моменту підписання Паризької угоди, кількість міст, які працюють над скороченням вуглецевих викидів, зросла з 308 до 572.

Нагадаємо, наприкінці лютого поточного року Україна стала повноправним членом Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA). Відтепер державні компанії тепер зможуть отримати доступ до дешевого кредитного ресурсу.

IRENA - Міжнародне агентство з відновлюваних джерел енергії.

 

 
Коментарі (0)