ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВ Україні будується відразу 8 ВЕС загальною потужністю в гігават

В Україні будується відразу 8 ВЕС загальною потужністю в гігават

В Україні здійснюється будівництво восьми надпотужних вітропарків (1 гігават) в п'яти регіонах країни

В Україні здійснюється будівництво восьми надпотужних вітропарків (1 гігават) в п'яти регіонах країни.

Як Strou.net повідомили в прес-службі Міністерства енергетики, це вітроелектростанції в Одеській (Овод Вінд, 87 мегават), Миколаївській (Причорноморська, 70 мегават), Донецькій (Краматорська, 70 мегават), Запорізькій (Приморська, 200 мегават і Орловська, 100 мегават) і Херсонській (ОВЕР'ЯНІВСЬКИЙ, 70 мегават, Сиваш, 250 мегават і Дніпро-Бузька, 110 мегават) областях.

Раніше, в лютому цього року, Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції Запорізької області ввів в експлуатацію сім перших (з 26) черг будівництва Приморської ВЕС - 1-6й і 10й пускові комплекси. В ході будівництва кожної черги встановлюється одна вітроенергетична установка (турбіна), прокладаються кабельні лінії і лінії управління пожежною сигналізацією. Потужність однієї вітротурбіни - 3,8 мегават.

Після того, як буде запущений останній пусковий комплекс Приморської ВЕС, її загальна потужність на землях Приморського району Запорізької області складе 200 мегават. Як відомо, Україна вже майже втричі збільшила темпи установки альтернативних джерел енергії.

 

 
Коментарі (0)