ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Україні будують перший бетонний автобан

В Україні будують перший бетонний автобан

Триває будівництво автодороги Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка

Триває будівництво автодороги Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка.

Про це повідомили в прес-службі Мінінфраструктури, передає.

Це буде сучасна автодорога з 4 смугами, з цементобетонним покриттям, дворівневої транспортної розв'язкою на перетині автодоріг М-22 Полтава-Олександрія та Н-31 Дніпро-Решетилівка і шляхопроводом через залізницю в Кобеляцькому районі.

"Це частина стратегічного автобану Київ-Дніпро, який ми здамо до кінця 2021 року. У Полтавській області цей автобан будується з бетону, з гарантією в 28 років, а при належному утриманні він прослужить не менше 50 років", - заявив міністр Володимир Омелян.

Він також зазначив, що на реалізацію проекту протягом останніх двох років був направлений рекордний обсяг коштів: у 2017 році - 252 млн. Грн., В 2018 році - 1,4 млрд. Грн., В 2019 році планується профінансувати 800 млн. Грн .

Товщина дорожнього шару бетону разом з ущільненим і стабілізованою грунтом становить майже 1,5 метра. Верхній шар (важкий бетон) - 26 см. На поздовжніх і поперечних швах важкого бетону на глибині 13 см укладаються армирующие елементи - заставні штирі. Вони не дають бетонним плитам зрушуватися після нарізки швів.

 

 
Коментарі (0)