ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Україні будуватимуть дороги міжнародного значення

В Україні будуватимуть дороги міжнародного значення

Віце-прем’єр міністр Олександр Вілкул першочерговим завданням покращення автомобільних доріг в Україні вважає будівництво міжнародних транспортних коридорів. Зокрема, модернізовані дороги призведуть до зростання ВВП.

Віце-прем'єр міністр Олександр Вілкул прогнозує зростання ВВП України на 5% після модернізації автомобільних доріг. Про це він заявив в ході Українського форуму транспортної інфраструктури, пишуть «Українські новини».

Також Віце-прем’єр зазначив, що одним з ключових питань у цій галузі є створення міжнародних транспортних коридорів.

«Створення транспортних коридорів з доріг першої категорії на території України є одним з ключових пріоритетів уряду. У першу чергу, планується створення транспортних коридорів з країнами Європейського cоюзу, Росією, Казахстаном і Туреччиною», - зазначив пан Вілкул.

Нагадаємо, Кабінет міністрів має намір витратити 214 млрд гривень на держпрограму розвитку автодоріг до 2019 року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, пріоритетним завданням реформування транспортної галузі України в 2014 році є створення незалежної комісії регулювання транспорту і правого поля його роботи.

Також великі надії покладається в 2014 році на впровадження принципів державно-приватного партнерства, у тому числі шляхом проведення концесійних конкурсів та укладення довгострокових договорів на утримання автодоріг.

 
Коментарі (0)