ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ Україні готуються істотно збільшити видобуток газу

В Україні готуються істотно збільшити видобуток газу

Оприлюднені Держгеонадр України дані свідчать про те, що українські нафтогазовидобувачі готуються значно активізувати свою діяльність і ведуть активну роботу в напрямку отримання дозвільних документів на видобуток.

Оприлюднені Держгеонадр України дані свідчать про те, що українські нафтогазовидобувачі готуються значно активізувати свою діяльність і ведуть активну роботу в напрямку отримання дозвільних документів на видобуток.

Виходячи з даних Держгеонадр, ряд компаній отримують нові і розширюють старі ліцензії на розробку вуглеводневих родовищ, передає LB.ua.

Зокрема, East Europe Petroleum (ЄЄР) розширює 5 належать їй ліцензійних площ: Деражнянський, Боярско-Чапаевскую, КЛЮШНИКІВСЬКЕ, МАЙОРІВСЬКИЙ і Південно-Свістунковскую і відмовляється від видобутку сланцевого газу на користь природного на Ново-Диканської, Флеровський-ЮВІЛЕЙНИЙ, Вільшанської, Гулаковской і Бутовського-Миргородської площах.

33% EEP належать державі в особі НАК "Надра України", а інша частина - кіпрської Hartlog Limited яку пов'язують з харківським бізнесменом Павлом Фуксом.

Також була опублікована заявка "Твінс Груп" на отримання ліцензії по Дубровської площі. У минулому на цю площу претендувала компанія "Ангро Інвест", яку ЗМІ пов'язують з Геннадієм Буткевичем, власником групи АТБ.

Спеціальні дозволи на розробку Звязівской і Филенкове-Черняхівської площ можуть отримати компанії "Еліон інвест" і "Прайс Компані". Раніше по ним вже були підписані накази про видачу спецдозволів компанії "Голден Деррік" (нині - East Europe Petroleum). І хоча ліцензії так і не були отримані, цілком ймовірно, що площі входять в орбіту інтересів Павла Фукса.

На Бобрицька площа претендує компанія "Сенс-Д", згідно з єдиним реєстром, її засновником вказано Андрій Гавриш з Дніпропетровської області. Також Андрій Гавриш свого часу керував ТД "АМ Трейд".

Крім того, "Вест-газ-плюс" подала заявку на Прирічну площа. За даними єдиного реєстру, власником компанії є Олександр Ільїн.

Як зазначає видання, вже в перспективі найближчих років вітчизняні компанії можуть добувати достатню для внутрішніх потреб кількість газу.

Як повідомлялося, видобуток природного газу в Україні в 2017 році збільшилася на 4% (на 804,3 млн куб. М) у порівнянні з 2016 роком - до 20.79 млрд куб. м.

У тому числі АТ "Укргазвидобування" збільшило видобуток газу на 4,4% (на 640.7 млн ​​куб. М) - до 15.24 млрд куб. м, ПАТ "Укрнафта" скоротило на 15,1% (на 196,2 млн куб. м) - до 1.1 млрд куб. м.

Інші працюючі в країні нафтогазовидобувні компанії в минулому році наростили видобуток газу на 8,6% (на 351 млн куб. М) у порівнянні з 2016 роком - до 4.43 млрд куб. м.

 

 
Коментарі (0)