ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВ Україні хочуть обмежити ФОП можливість співпрацювати з юридичними особами

В Україні хочуть обмежити ФОП можливість співпрацювати з юридичними особами

Голова комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев повідомив, що в Україні хочуть обмежити ФОП третьої групи єдиного податку можливість співпрацювати з юридичними особами
Голова комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев повідомив, що в Україні хочуть обмежити ФОП третьої групи єдиного податку можливість співпрацювати з юридичними особами, про це він сказав в інтерв'ю "Обозреватель".
 
При цьому Гетьманцев зазначив, що це має зупинити практику оформлення працівників як ФОП, а не як штатного працівника, що дозволяє ухилятись від податків. За його словами, такі зміни є частиною загальної реформи оподаткування доходів
 
Крім того, він розповів про необхідність заборони схем, за якими працівників оформлюють не в штат (у такому разі потрібно платити 22% ЄСВ, 19,5% ПДФО + військовий збір), а як ФОП (потрібно платити 5% із зарплати).
 
"Звузити можливість співпраці ФОПів на третій групі з юрособами для надання послуг. Ви розумієте, про що я зараз говорю. Йдеться про тих, хто не хоче платити податки із зарплати та оформляє своїх співробітників як "зарплатні ФОП". Це все реформа оподаткування доходів. Знижуємо ставку, але змушуємо платити всіх", - пояснив Гетьманцев.
 
Нагадаємо, раніше Данило Гетьманцев заявляв, що Україна може пройти друге півріччя 2022 року без термінового укладання нової програми з Міжнародним валютним фондом.
 

"Якщо не буде жодних потрясінь, я б не бачив будь-яких проблем з обслуговуванням держборгу у 2022 році та виконанням наших зобов'язань – таких проблем, які змушували б просто завтра укладати нову програму з МВФ", – заявив Данило Гетьманцев. 

 
Коментарі (0)