ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Україні може створитись дефіцит у 4,5 мільйона працівників

В Україні може створитись дефіцит у 4,5 мільйона працівників

Демографічна ситуація в Україні призвела до прогнозу дефіциту 4,5 мільйона працівників

 

Демографічна ситуація в Україні призвела до прогнозу дефіциту 4,5 мільйона працівників.

Кадровий дефіцит та структурне безробіття виникли через війну, виїзд українців за кордон та внутрішню міграцію.

Заступниця міністра економіки Тетяна Бережна вказала, що кількість працевлаштованих зменшилася з 11,5 мільйона до 9 мільйонів осіб.

Перший заступник міністра Олексій Соболев повідомив, що ВВП зріс на 4,1% за півріччя та прогнозується зростання на 3,5% за весь рік.

Демографічна ситуація в Україні, зокрема доступність трудових ресурсів, має значний вплив на економіку країни. Щобільше, ринок праці буде визначати темпи її зростання також у майбутньому.

В Україні спостерігається кадровий дефіцит та структурне безробіття через війну, виїзд українців за кордон та внутрішню міграцію. Про це під час зустрічі з представниками МВФ повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

За її словами, кількість офіційно працевлаштованих осіб з 11,5 мільйона у 2021 році зменшилася до 9 мільйонів у 2023 році.

За попередніми розрахунками, для того, щоб забезпечити щорічне зростання ВПП до 2030 року на 7% нам потрібно 4,5 мільйона працівників додатково.

Втім, перший заступник міністра Олексій Соболев під час зустрічі зазначив, що за підсумками шести місяців ВВП зріс на 4,1%, і за прогнозами, його зростання за підсумками року складе близько 3,5%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Коментарі (0)