ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Україні можуть ввести графіки відключення електроенергії

В Україні можуть ввести графіки відключення електроенергії

У пікові моменти споживання електроенергії немає достатніх потужностей, щоб здійснювати балансування потужностей

У пікові моменти споживання електроенергії немає достатніх потужностей, щоб здійснювати балансування потужностей.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив експерт з питань енергетики Геннадій Рябцев.

«Причиною можливого відключення від електропостачання став недолік палива для теплових електростанцій і виведення великого числа блоків на так званий ремонт. Чому, я говорю так званий, тому що, на моє глибоке переконання, ні тепловим станціям, ні теплоелектроцентралей в літню пору працювати не вигідно. Структура роботи така, що легше взяти і вивести всі блоки в аварійний ремонт або проводити так звану перевірку теплотрас, ніж виконувати контракти зі споживачами », - розповів експерт.

За його словами, в результаті можна бачити, що вугілля ніхто не купує і практично всі ТЕС працюють тільки на одному енергоблоці, незважаючи на те, що у кожної станції по п'ять і більше блоків.

«Крім того, ніхто найближчим часом не планує поповнювати запаси палива, створювати страховий запас, не запускати газомазутові блоки, як рекомендувало« Укренерго ». Тобто всі вважають, що обмеження ринку електроенергії з першого липня звільняє всіх учасників від будь-яких зобов'язань», - уклав Г. Рябцев.

Як повідомлялося, в Україні поки немає необхідності застосовувати графіки відключення світла для населення, але в подальшому може бути встановлено обмеження.

 

 
Коментарі (0)