ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Україні можуть вветси регулювання цін на продукти

В Україні можуть вветси регулювання цін на продукти

У Верховній Раді є законодавча ініціатива, за якою пропонують повернути скасоване у 2017 році держрегулювання цін на соціально важливі продукти харчування та встановити граничну націнку у межах 5-15% від відпускної ціни виробника, повідомляє «Інтерфакс-Ук

 

У Верховній Раді є законодавча ініціатива, за якою пропонують повернути скасоване у 2017 році держрегулювання цін на соціально важливі продукти харчування та встановити граничну націнку у межах 5-15% від відпускної ціни виробника, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Кабмін встановлює перелік продуктів харчування, які мають суттєву соціальну значущість. За законодавчою ініціативою уряд буде зобов’язаний запровадити держрегулювання цін на гречану крупу, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого ґатунку, вермішель із борошна вищого ґатунку пшениці, молоко пастеризоване жирністю 2,5%, хліб житньо-пшеничний, батон із пшеничного борошна, яйця курячі категорії С1, тушку курячу, воду мінеральну негазовану, масло вершкове жирністю 72,5% та олію соняшникову. Мета – захист незахищених верств населення. Депутати посилаються на досвід країн ЄС, де, переважна частина продукції аграрного сектору – 88-97% підлягає контролю.

 

 
Коментарі (0)