ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Україні найближчим часом запрацює спеціальний аеропортовий фонд

В Україні найближчим часом запрацює спеціальний аеропортовий фонд

В Україні найближчим часом запрацює аеропортовий спеціальний фонд, з якого будуть виділятися кошти на зведення нових і ремонт вже наявних аеропортів
В Україні найближчим часом запрацює аеропортовий спеціальний фонд, з якого будуть виділятися кошти на зведення нових і ремонт вже наявних аеропортів, про це розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій.
 
Як уточнив міністр, мова йде про виділення коштів на об'єкти державно-приватного партнерства (ДПП). В авіаційній галузі схема ДПП вже працює. При ній, наприклад, силами держави в аеропортах ремонтують злітно-посадкову смугу, а термінали будує або ремонтує приватний підприємець, з яким у держави договір.
 
За таким принципом, додав міністр зараз зводиться аеропорт в Дніпрі і планується аеропорт в Закарпатті.
 
Фактично, повідомляє Криклій, мова йде про концесії аеропортів. Про таку можливість в Міністерстві вже порадилися з двома фінансовими організаціями з Європи - ЄБРР та Міжнародною фінансовою корпорацією.
 
Фонд ДПП для аеропортів пропонують наповнити з акцизу на авіаційний бензин. На думку міністра це дозволить здійснювати ремонт 2-х аеропортів в рік.
 

А в подальшому, за планами Міністерства, по то й же схемі держава планує створити і залізничний фонд державно-приватного партнерства. Як зазначив міністр, зможемо ремонтувати залізничні вокзали і відновлювати потяги. 

 
Коментарі (0)