ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Україні падає споживання електроенергії

В Україні падає споживання електроенергії

У червні 2020 року споживання електроенергії знизилося на 4,4 відсотка в порівнянні з червнем минулого року

 

У червні 2020 року споживання електроенергії знизилося на 4,4 відсотка в порівнянні з червнем минулого року.

За підсумками січня-червня 2020 року порівняно з січнем-червнем 2019 року зниження споживання склало 4,9 відсотка.

У «Укренерго» заявили, що зниження було у всіх групах споживачів, крім населення, хімічної і нафтохімічної промисловості, а також споживачів сільськогосподарської продукції.

Найбільше скоротили споживання транспортний сектор - 24,2 відсотка, машинобудівний сектор - 20,7 відсотків, комунально-побутові підприємства - 19,2 відсотка та інші непромислові споживачі - 11,6 відсотка. В цілому, промислові споживачі знизили показники на 4,2 відсотка, якщо брати річний відрізок часу.

Разом з тим, за перше півріччя 2020 рік українці збільшили споживання електроенергії - 2,9 відсотка. Також збільшилося споживання хімічної та нафтохімічної промисловості.

Раніше ми повідомляли, що за підсумками другого кварталу 2020 року Україна вдало експортувала близько 465 мільйона кВт-год електроенергії, що показує гірший результат в порівнянні з показниками за перший квартал цього року.

Також важливо відзначити, що урядові закони щодо імпорту електроенергії з Росії і Республіки Білорусь найближчим часом будуть представлені в парламенті. Зокрема, один закон стосується заборони на імпорт електроенергії з Росії, а другий передбачає імпорт з країн СНД.

 

 
Коментарі (0)