ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВ Україні підрахували проблемні забудови

В Україні підрахували проблемні забудови

Проблемні будинку не можуть передати на добудову через законодавчі обмеження

Проблемні будинку не можуть передати на добудову через законодавчі обмеження.

У жовтні 2019 року в Україні нарахували 150 проблемних об'єктів житлового будівництва. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад і територій.

Найбільше таких об'єктів в Києві - 51, Київській області - 23 і в Одеській - 14. Ці будинки, які в народі називають "недобудовами" не можуть передати на добудову. Як пояснили в міністерстві, причиною тому є певні законодавчі обмеження, які не дозволяють підійти до врегулювання цього питання.

Як підкреслив глава відомства, Олена Бабак, зараз українське законодавство не має такого поняття, як "довгобуд", а також немає переліку або реєстру проблемних об'єктів будівництва. Відсутні і механізми передачі таких об'єктів від одного замовника будівництва іншому. Бабак додала, що зараз міністерство буде працювати над новим законопроектом, який дозволить комплексно підійти до вирішення даних проблем.

"З огляду на інформацію від потерпілих інвесторів і напрацьовані раніше концепції, Мінрегіон розробить проект закону і після 20 грудня винесе його на обговорення експертів та інвесторів проблемних об'єктів будівництва", - підсумувала міністр.

 

 
Коментарі (0)