ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Україні пенсії будуть призначати автоматично

В Україні пенсії будуть призначати автоматично

В Україні планують запустити повноцінну роботу електронних трудових книжок

В Україні планують запустити повноцінну роботу електронних трудових книжок. Закон спрощує доступ до інформації про трудовий стаж, а це означає, що пенсії будуть нараховуватися автоматично.

Пенсія буде призначатися через особистий електронний кабінет на вебпорталі е-послуг Пенсійного фонду. Це можна буде зробити без заяви особи. 

Реєстр застрахованих осіб формує та веде Пенсійний фонд. Включення ПФУ до реєстру застрахованих осіб відсутніх відомостей про трудову діяльність працівників має відбутися протягом п’яти років з дня набрання чинності цим законом. Відомості подаватимуть страхувальники або застраховані особи.

Після завершення цих робіт наявні трудові книжки видаються працівникам особисто під підпис.

Якщо в системі будуть відсутні дані про страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, територіальний орган Пенсійного фонду зобов’язаний інформувати застраховану особу про це та про необхідність їх подання.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
03 Вересня 2020 p. 15:46
Багато осіб непенсійного, але вже досить похилого віку не мають ні зарплат, ні пенсій: звільнені з попереднього місця роботи у зв"язку з різноманітними "ліквідаціями" держпідприємств; тобто стали безробітними з ініціативи держави і по незалежним від них причинам.
Коля Пухов
03 Вересня 2020 p. 15:54
За моїми підрахунками , за 29 років незалежності позбавленням засобів існування було знищено більше українців, ніж під час сталінського голодомору.