ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВ Україні планується зведення 34 сонячних електростанцій

В Україні планується зведення 34 сонячних електростанцій

За рахунок українських та закордонних інвесторів в Україні планується звести 34 сонячні електростанції. Загальна потужність таких станцій становитиме 120 мВт.

Мінприроди повідомило, що в Україні планується зведення 34 сонячних електростанцій за рахунок коштів вітчизняних та іноземних інвесторів.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак  зазначив,що відповідно до зобов’язань України перед ЄС вже до 2020-го року частка відновлюваних джерел енергії у вітчизняному енергобалансі досягне 11%.

"Ці важливі кроки на шляху реформування вітчизняної енергетики та стимулювання виробництва електричної енергії з поновлюваних джерел підтверджують орієнтацію України на енергетичну безпеку і незалежність", – наголосив Семерак.

Після канадсько-українського бізнес-форуму, що пройшов 20-21 червня в Торонто, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак повідомив, що низка канадських інвесторів має намір звести сонячні електростанцій та біопаливні заводи на території Чорнобильської зони. 

"Канадські інвестори із зацікавленістю розглядають можливість будівництва біопаливних заводів та електростанцій на території Чорнобильської зони. Від канадських бізнесменів прозвучало кілька реальних пропозицій, які стосуються можливого будівництва. У першу чергу ми будемо розглядати варіант розвитку альтернативної енергетики у зоні спеціального промислового використання, адже Урядом ухвалено рішення на решті території створити заповідник, який виконуватиме буферну функцію перед зоною спеціального промислового використання", -  сказав Остап Семерак.

 

 
Коментарі (0)