ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Україні планують будівництво нових електростанцій

В Україні планують будівництво нових електростанцій

В Україні хочуть побудувати нові електростанції. Одною з них буде Канівська гідроакумулююча станція. Коштуватиме такий проект півтора мільярдів доларів.

В Україні через 10 років (до 2025 року) планують реалізувати близько 6 великих інвестиційних проектів. Зокрема, одним із таких проектів є будівництво Канівської гідроакумулюючої електростанції. Підготовчі роботи планують розпочати з травня наступного року. Про це заявив генеральний директор ПАТ «Укргідренерго» Ігор Сирота, повідомляє «АССбуд».

Так, за словами Ігоря Сироти, такий проект коштуватиме близько 1,5 млрд доларів. Частину цієї суми надасть Європейський інвестиційний банк та Всесвітній банк.

«Вартість проекту - близько 1 млрд. 500 млн дол, з цієї суми один мільярд нададуть Світовий банк і Європейський інвестиційний банк», - зазначив він.

Гендиректор «Укргідренерго» також сказав, що перший агрегат майбутньої станції буде запущено у 2018 році, за умови дотримання всіх вказаних термінів. Після цього, в експлуатацію буде здаватися по одному гідроагрегату, потужністю 1 тис. МВт, щороку.

Саме це, на думку ініціаторів проекту, допоможе вирівняти піки та нічні провали споживання електроенергії.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше,  у Криму сьогодні заплановані відключення електроенергії. В цей час на півострові заплановано відкриття головної ялинки Криму.

 
Коментарі (0)