ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВ Україні планують ввести єдиний квартирний реєстр

В Україні планують ввести єдиний квартирний реєстр

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву в першому кварталі 2013 року планує запустити Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Про це повідомив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін - інформує УНІАН.

«Фонд продовжує здійснювати функції адміністратора єдиного державного реєстру громадян по делегованих повноваженнях Мінрегіону. Наразі вирішені всі питання, пов'язані з матеріально-технічним забезпеченням діяльності реєстраторів, закуплено комп'ютерне обладнання, необхідне програмне забезпечення та проводиться тестова відпрацювання всієї системи», - сказав він.
 
Леонід Рисухін зазначив, що вже укомплектований штат реєстраторів, проведено їх навчання.
 
Голова правління фонду повідомив, що у першому кварталі 2013 року фонд отримає інформацію від органів, що ведуть квартирний облік, і, відповідно, єдиний держреєстр почне працювати.
 
За станом на 1 січня 2012 року, налічується 1,8 тис. органів, які здійснюють квартирний облік громадян у регіонах України.
 
«Із введенням реєстру вся ця інформація буде сконцентрована в одному місці, всі ці органи отримали програмне забезпечення, використовують його при заповненні форм, і робота в цьому напрямку продовжується», - додав голова правління фонду.
 
Леонід Рисухін уточнив, що зараз дані щодо кількості стоять на квартирному обліку громадян надає Держстат. На 1 січня 2012 року в Україні налічується 1,087 млн сімей, які перебувають на квартобліку.
 
Коментарі (0)