В Україні побудують нову ВЕС

Зазначається, що будівництво ДТЕК запланували в енергодефіцитному регіоні України

 

Україна активно готується до зими 2022-2023 року. Наприклад, наразі енергосистема адаптовується до роботи без Каховської ГЕС. Ситуація в енергосистемі залишається непростою, а ввечері у роботі може виникати дефіцит потужності. У ці непрості часи найбільша приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України ДТЕК починає підготовку до будівництва нової вітроелектростанції на Полтавщині.

Про це повідомила пресслужба ДТЕК.

"Зміцнюємо енергетичну безпеку України під час війни. Будівництво нового вітрового парку заплановано в Полтавській області, на території Глобинської громади", – йдеться у повідомленні.

У компанії пояснили, що цей регіон є енергодефіцитним, тому саме тут потужна електростанція дуже потрібна.

"Електроенергія з Полтавської вітроелектростанції дасть поштовх для більш стрімкого розвитку регіону", – заявили у ДТЕК.

Ми вже писали раніше, що енергосистему України готують до опалювального сезону в умовах війни. Після минулорічних ракетних обстрілів багато об'єктів потребують відновлення.Наразі продовжується "найбільша ремонтна кампанія" за час незалежності, щоб уникнути відключень електроенергії взимку.

Зазначається, що вже зараз відремонтовані п’ять енергоблоків атомних електростанцій. Цей важливо, адже навіть за умови окупації ЗАЕС атомна енергетика є джерелом більше ніж половини електроенергії, яка згенерована в Україні.

Наголошується, що п’ять атомних блоків загальною потужністю 4,4 гігавата відремонтовано та підготовлено повністю до осінньо-зимового періоду, ще чотири вже на фінальній стадії та додадуть Україні 3,4 гігавата".

При цьому відновлення об’єктів генерації відбувається за попередньо узгодженими термінами.

Українцям пояснили, що існує графік, який чітко контролюється, і всі ремонтні роботи проводять в строк, а деякі навіть на випередження. Наприклад, атомна генерація

Також зазначається, що через російські обстріли минулої зими були пошкоджені близько 24 об’єктів генерації.Плюс численні влучання були у ТЕС і ТЕЦ, які зараз намагаються відновити.

Водночас в уряді прогнозують, що зима може бути легкою лише в одному випадку – якщо обстріли Росії не повторяться. Однак наразі невідомо, яку тактику обере ворог.

Зазначається, що готуються додаткові резерви, які дозволять Україні змогу швидко ремонтувати те обладнання, яке буде виведене з ладу внаслідок ворожих обстрілів.

 

 

 
Коментарі (0)