ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Україні побудують інтерконнектор для польського СПГ

В Україні побудують інтерконнектор для польського СПГ

Одна з перших завдань - аналіз, які роботи треба зробити з українського боку, щоб забезпечити збільшення можливості отримання газу з LNG-терміналу в Польщі

Україна і Польща обговорює питання збільшення імпорту газу, заявив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель. Про це повідомив «Укрінформ».

«Одна з перших завдань - аналіз, які роботи треба зробити з українського боку, щоб забезпечити збільшення можливості отримання газу з LNG-терміналу в Польщі. Ми також зробили перший контакт з представниками Сполучених Штатів », - сказав міністр.

За його інформацією, на міжурядовій зустрічі сторони обговорили можливість будівництва інтерконнектора з обох сторін.

«Є політичне рішення ... Я думаю, ми дуже скоро вийдемо на рішення проектне», - зазначив Оржель.

Якщо інтерконнектор почне працювати, обсяг поставок газу в Україну може досягти 1 млрд кубометрів.

«Ми є преміальним ринком. 10-11 млрд кубометрів газу - ринок, за який треба боротися », - уточнив міністр.

Нагадаємо, 31 серпня Україна, Польща і США підписали меморандум про тристоронню співпрацю в сфері енергетики. «На зустрічі з міністром енергетики США Ріком Перрі, яка передувала підписанню Меморандуму, ми обговорили важливість диверсифікації ризиків, продиктованих залежністю від поставок російського газу, як для України, так і для Польщі. Одним з кроків забезпечення енергетичної незалежності України стане налагодження поставок зрідженого газу через Польщу », - повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк.

 

 
Коментарі (0)