ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Україні «полюють» на вантажівки із зайвою вагою

В Україні «полюють» на вантажівки із зайвою вагою

В Україні піймали більше ста вантажівок-порушників вагових обмежень в літній час. Найбільше перевантаженого транспорту виявлено у Львівській, Хмельницькій та Кіровоградській областях.

В Україні за місяць роботи габаритно-вагового контролю було виявлено 134 серйозних порушень щодо перевантаження вантажівок. Контроль за вагою такого транспорту здійснювався на дорогах загального користування, як державного, так і місцевого значення. Про це начальник Управління експлуатаційного утримання доріг і безпеки руху «Укравтодору» Олег Федоренко повідомили у прес-службі відомства.

Найбільшу кількість недобросовісних «транспортерів» виявлено у Львівській – 34, Волинській – 23 та Кіровоградській – 20 областях.

Більшість зафіксованих порушень пов’язані з недотриманням введеного на початку літа обмеження руху транспортних засобів з наднормовою вагою у спекотну пору року.

«Рухаючись розпеченим асфальтобетоном навантажені великоваговики лишають на ньому по собі слід – глибокі колії, через які утворюються тріщини, а згодом неймовірних розмірів вибоїни», – в черговий раз наголосив начальник Управління експлуатаційного утримання доріг і безпеки руху Укравтодору Олег Федоренко.

Крім того, у відомстві наголошують, що ще на початку літа звернулись до перевізників товарів, схильних швидко псуватись, змінити логістику перевезень – зменшити обсяги вантажів або забезпечити здійснення транспортувань у нічний час.

«Впевнений, що здійснення габаритно-вагового контролю значно збільшить дисциплінованість перевізників і забезпечить дотримання ними вагових параметрів… З огляду на вкрай обмежене фінансування дорожники не мають змоги усувати збитки від кожного недобросовісного транспортера, а тому вберегти українські дороги від передчасного руйнування та попередити подальший деформаційний процес на вже уражених ділянках можна лише за рахунок дотримання встановлених правил», – заявив пан Федоренко.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в трьох українських областях стартує пілотний проект габаритно-вагового контролю з відео фіксацією даних. Однак, поки що відомо лише введення такого контролю на дорогах Полтавської області, два інших регіони, де стартує проект не називають.

 
Коментарі (0)