ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВ Україні понад 80 біогазових установок, які виробляють електроенергію - Георгій Гелетуха

В Україні понад 80 біогазових установок, які виробляють електроенергію - Георгій Гелетуха

Наразі в Україні налічується понад 80 біогазових установок, які виготовляють біогаз й надалі виробляють з нього електроенергію
Наразі в Україні налічується понад 80 біогазових установок, які виготовляють біогаз й надалі виробляють з нього електроенергію, про це в своїй колонці для АgroТimes розповів голова правління Громадської спілки «Біоенергетична асоціація України», член правління Європейської біоенергетичної асоціації Георгій Гелетуха, пише "Україна Комунальна". 
 
Зараз, коли відкривається опція біометану, фактично всім їм стає вигідно конвертувати біогаз в біометан, добудувавши модулі збагачення. Адже це економічно вигідніше, ніж виробництво електроенергії з біогазу. 
 

«Тому, думаю, що коли стартує експорт біометану, кілька десятків проєктів з існуючих біогазових буде конвертовано. Також, скоріш за все, з’являтимуться й нові проєкти, які будуватимуть з «нуля» біогазові заводи. Зокрема, у «Vitagro» є розробки п’яти нових проєктів, які будуть реалізовані у разі налагодження експорту біометану», – зауважив Гелетуха.  

 
Коментарі (0)