ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Україні повернули державний нагляд за використанням ядерної енергії

В Україні повернули державний нагляд за використанням ядерної енергії

Сьогодні починає діяти закон, який відновлює держнагляд за діяльністю в сфері використання ядерної енергії

Сьогодні починає діяти закон, який відновлює держнагляд за діяльністю в сфері використання ядерної енергії. Відповідний документ вчора опублікували в офіційному парламентському виданні "Голос України".

"Цей законопроект спрямований на те, щоб уникнути ослаблення державного регулювання безпеки використання ядерної енергії відповідно до мети такого регулювання: забезпечення ядерної та радіаційної безпеки в країні", - говориться в пояснювальній записці.

Законом вносяться зміни до законів України щодо нерозповсюдження дії зазначених законів нагляду за дотриманням вимог безпеки використання ядерної енергії, ліцензування діяльності в сфері використання ядерної енергії.

Відзначимо, що до сьогодні державний нагляд за діяльністю суб'єктів, віднесених до високого ступеня ризику, не міг здійснюватися частіше, ніж один раз на два роки. Перевірки всіх атомних станцій (15 енергоблоків), що входять до складу одного суб'єкта господарювання НАЕК "Енергоатом", повинні були здійснюватися одночасно на всіх майданчиках в усіх напрямках в рамках одного планового заходу.

Здійснення перевірок в неробочий час заборонялося, а відповідальність з суб'єкта господарювання за ненадання пояснень щодо дотримання ним вимог безпеки була знята.

 

 
Коментарі (0)