ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Україні прогнозують зростання зарплат на 25% у гривні

В Україні прогнозують зростання зарплат на 25% у гривні

Старший економіст Ukraine Economic Outlook Михайло Кухар впевнений, що протягом поточного року заробітна плата громадян України зросте на 25% в національній валюті

 

Старший економіст Ukraine Economic Outlook Михайло Кухар впевнений, що протягом поточного року заробітна плата громадян України зросте на 25% в національній валюті.

Про це економіст заявив в інтерв'ю журналісту Євгену Кисельову.

"У нас інфляція, на жаль, лише роздрібна, яку розраховує Укрстат і на яку орієнтується Нацбанк, середньозважена та коректно порахована - 36% за минулий рік. І ми не очікуємо менше 24% у поточному році.

Хороша новина полягає у тому, що цього року у нього (українця) неминуче на 25% зросте зарплата у гривні. А за умови збереження курсової стабільності в нього на 25% зросте зарплата в доларі", - сказав Кухар.

Раніше Кухар заявив, що ситуація в економіці України гіршою не стане, оскільки "дно вже досягнуто й почалося зростання". Тому навіт якщо війна з країною-агресором Російською Федерацією триватиме протягом 2023 року, то "економіка України не впаде глибше".

Зазначимо, фактичні темпи зростання цін були нижчими за траєкторію прогнозу Національного банку, опублікованого в Інфляційному звіті за січень 2023 року, внаслідок більшої, ніж припускалося, пропозиції продовольства та пального, а також кращої ситуації в енергетиці.

 

 

 
Коментарі (0)