ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Україні публічно звітуватимуть про перевірки енергетиків та комунальників

В Україні публічно звітуватимуть про перевірки енергетиків та комунальників

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг буде оприлюднювати результати перевірок ліцензіатів у сфері енергетики та комунальних послуг. З першими двома звітами можна вже ознайомитись на сайті НКРЕКП.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг буде оприлюднювати акти перевірок ліцензіатів у сферах енергетики та комунальних послуг на своєму офіційному сайті, передає прес-служба НКРЕКП.

Зазначається, що за минулий рік регулятор провів 264 перевірки підприємств у сферах енергетики та комунальних послуг, у тому числі 209 планових (79 %) та 55 позапланових (21 %) перевірок.

Основними порушеннями, які були виявлені в ході перевірок стали:

- низький рівень виконання інвестиційних програм, недотримання структури встановлених тарифів;

- неправильне зарахування коштів на рахунки зі спеціальним режимом використання;

- ненадання або несвоєчасне надання звітності;

- неповідомлення Комісії про провадження інших видів діяльності тощо.

«За результатами перевірок підприємств у сферах енергетики та комунальних послуг прийнято 130 постанов про накладення штрафів, 33 розпорядження про усунення порушень та 158 протокольних рішень, з яких 19 стосується звернень Комісії до правоохоронних органів», - йдеться в повідомленні.

З актами перевірок ДП «НАЕК «Енергоатом» і ВАТ «Запоріжжяобленерго» можна ознайомитись тут.

Як повідомляла  «Україна Комунальна» раніше, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг просить теплопостачальні підприємства правильно проводити перерахунок плати за опалення.

 
Коментарі (0)