ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ Україні скорочується споживання газу

В Україні скорочується споживання газу

Державна служба статистики повідомляє про те, що в Україні скорочуються обсяги споживання «блакитного палива»

 

Державна служба статистики повідомляє про те, що в Україні скорочуються обсяги споживання «блакитного палива». Так, у жовтні поточного року рівень споживання становив 1,911 млрд кубометрів, що на 9,7% менше проти аналогічного періоду 2020 року.

За інформацією Держстату, скорочення обсягів споживання спостерігається в нашій країні вже шостий місяць поспіль, із травня, відтоді, коли ресурс стрімко почав рости в ціні на ринках ЄС.

Відповідно до прогнозу Національного банку, вартість палива упродовж кількох місяців залишатиметься високою. Очікується, що це погіршить показник інфляції на 0,3 процентних пункти цьогоріч та 0,8 п. п. – 2022-го. У НБУ прогнозують, що вартість газу із нинішнього рівня поступово буде знижуватися.

Раніше ми повідомляли, що в регіонах країни не вистачає газу, який має постачати «Нафтогаз» за пільговою ціною. Таку заяву зробілі в Асоціації міст України. Дані Асоціації свідчать про те, що держкомпанія відмовляється переглядати обсяги постачання палива, яке використовують для подачі тепла до будинків українців.

Нагадаємо, в Україні на 26 компаній-операторів газорозподільних мереж чекають позапланові перевірки регулятором. Таке рішення підтримала Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунпослуг на своєму засіданні 24 листопада.

 

 

 
Коментарі (0)