ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВ Україні спростили умови будівництва вітряків

В Україні спростили умови будівництва вітряків

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 2517-VIII про інвестиційну привабливість будівництва об'єктів відновлюваної енергетики

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 2517-VIII про інвестиційну привабливість будівництва об'єктів відновлюваної енергетики. Відповідні дані містить картка закону на сайті парламенту.

Відповідно до закону, при будівництві об'єктів вітрогенерації їх можна буде віднести до категорії СС1 (незначні наслідки) за умови дотримання всіх інших вимог. Відзначимо, згідно з чинним законодавством об'єкти вітрогенерації відносяться до категорії СС2, не нижче.

Крім того, закон виключає з критеріїв віднесення об'єктів до СС1 суму власних збитків інвестора.

Зараз в законі про регулювання містобудівної діяльності зазначено, що до класу незначних наслідків СС1 не можна віднести об'єкт, якщо в разі припинення його використання рівень збитків складе від 2500 зарплат. Ухвалений парламентом закон передбачає уточнення, що в розрахунок не включаються збитки замовників будівництва, якщо не притягнуті кошти державного або місцевого бюджетів, кредитні кошти під держгарантії, кошти державних та комунальних підприємств, бюджетних установ.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла цей закон в цілому на початку вересня 2018 року 256 голосами народних депутатів.

 

 
Коментарі (0)