ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГВ Україні стане легше отримати субсидію на оплату ЖКП

В Україні стане легше отримати субсидію на оплату ЖКП

Українцям обіцяють спростити механізм отримання субсидій на оплату компослуг. У Мінсоцполітики планують вдвічі збільшити термін, на який призначається субсидія.

Мінсоцполітики планує спростити порядок надання субсидій на оплату ЖКП, новий механізм нарахування яких почав діяти з жовтня 2014 року. Відомство розраховує збільшити термін, на який призначається субсидія, до 12 місяців з нинішніх 6 з автоматичним продовженням на наступний період. Про це заявив заступник Міністра соціальної політики Віталій Мущинін на брифінгу в Києві, передає «УНІАН».

«При цьому на надання субсидій не буде впливати чинний майновий стан громадян за умови, що протягом останніх 12 місяців ними не була зроблена покупка, вартість якої перевищує 50 прожиткових мінімумів», - пояснив пан Мущинін.
 
За його словами, у Міністерстві планують отримувати дані про доходи громадян, що претендують на отримання субсидій, безпосередньо від Державної фіскальної служби і Пенсійного фонду. Також відомство планує зобов'язати постачальників житлово-комунальних послуг виготовити і доставити споживачам бланки заяв на надання субсидій.
 
 
Нагадаємо, згідно з чинним порядком надання субсидій, громадянам необхідно надати до територіального органу соціального захисту заяву, декларацію про доходи за 6 місяців і довідку про доходи з місця роботи.
 
У той же час, з 1 жовтня 2014 року відсоток сукупного доходу сім'ї, який йде на оплату послуг ЖКГ і не передбачає надання субсидій, став прив'язаним до розміру доходу. При цьому раніше він становив 10%. Таким чином, чим більший сукупний дохід, тим менший розмір субсидій, на які може претендувати домогосподарство. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату ЖКП на одну сім'ю в грудні 2014 року збільшився, порівняно з відповідним періодом минулого року, на 60,9% і склав 335,3 грн.
 
Коментарі (0)