ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ Україні «тануть» обсяги імпортного газу

В Україні «тануть» обсяги імпортного газу

Україна скорочує об’єми імпортованого газу. Зокрема, зменшення стосується і поставок «блакитного» палива з Російської Федерації.

Україна за 15 днів лютого імпортувала 1,024 млрд кубометрів природного газу.  За аналогічний період минулого року Україною було імпортовано 1,276 млрд куб. м палива. Про це повідомили у прес-службі ПАТ «Укртрансгаз».

«Найбільше блакитного палива надійшло з території Європи – 624,0 млн. куб. м, що на 39% більше ніж з Російської Федерації», - йдеться у повідомленні.

За оперативними даними «Укртрансгазу», щодоби в Україну імпортується близько 77 млн куб. м «блакитного» палива, з яких більше 57% надходить з території Європи.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в уряді відзначили, що Україна проходить опалювальний сезон 2014-2015 з теплими батареями. Це доводить, що країна може позбутися газової залежності від РФ. Голова уряду заявив, що має намір «звести до нуля» споживання російського газу. Так, ще в 2013 рці Україна купувала в Росії 95% газу, а в 2014 – 67% газу придбала в Європейському Союзі і лише 33% - в Росії.

 
Коментарі (0)