ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Україні в обов'язковому порядку будуть огороджувати залізничні шляхи

В Україні в обов'язковому порядку будуть огороджувати залізничні шляхи

З 1 квітня розпорядженням Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства почалося облаштування огорож залізничних колій для недопущення виходу сторонніх

З 1 квітня розпорядженням Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства почалося облаштування огорож залізничних колій для недопущення виходу сторонніх.

Як повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства з посиланням на заступника голови Мінрегіонбуду України Л.Парцхаладзе, дані зміни в державних будівельних нормах дозволять не допустити виходу людей на шляху. Також це дозволить на третину зменшити кількість аварій на рейках.

Міністерство зобов'язало профільні служби приступити до облаштування таких огорож. Огородження будуть двох типів: лісосмуги і паркани. Вони будуть споруджені в місцях, безпосередньо прилеглих до шляхів швидкісних поїздів. Такі ділянки найбільш небезпечні для пішоходів. На одній лише Південно-Західної залізниці в 2018м році статистика зафіксувала понад 60 нещасних випадків.

Більшість трагедій сталося через перетину пішоходами залізничних колій в місцях, не призначених для цього. Під час висадки огороджувальних лісонасаджень ті повинні складати безперервну щільну лінію захисту. А в місцях розривів необхідно облаштовувати механічні огорожі. Винятками з норм стануть природні і штучні перешкоди для виходу - водойми, болота, скельні виїмки, гаражі та будинки.

 

 
Коментарі (0)