ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВ Україні відновлюється житлове будівництво

В Україні відновлюється житлове будівництво

Як стверджують учасники ринку, загалом відновлюють роботи близько 40% забудовників

 

Як стверджують учасники ринку, загалом відновлюють роботи близько 40% забудовників. При цьому у Києві показник становить 20%.

З першого дня війни Фокус на хвилину не припиняв роботу. Наша команда вважає своїм обов'язком інформувати читача про те, що відбувається, збирати та аналізувати факти, протистояти ворожій пропаганді. Сьогодні Фокус потребує вашої підтримки, щоб продовжувати свою місію. Дякуємо за те, що ви з нами.

Українські забудовники повертаються на роботу. Але поки що будівництво відновили менше половини учасників ринку. Про це йдеться у статті Фокусу "Продаж відкритий. Як оформити угоду з купівлі квартири чи будинку".

Будь завжди в курсі подій разом із телеграм-каналом Швидкий Фокус.

"На сьогодні приблизно 40% учасників ринку начебто відновили свою роботу. Я думаю, що в Києві це десь 20% або 10 об'єктів", - сказав засновник Saga Development Андрій Вавриш у ході заходу Європейської Бізнес Асоціації "EBA Global Outlook: Економічний фронт".

На початку травня ЛУН опублікував карту активних будівель Києва. Журналістка Фокусу стала очевидцем продовження будівельних робіт на території ЖК "Нова Англія". Очевидці також підтвердили, що гурт "Ковальська" активно зводить будинок "31".

Андрій Вавриш вважає, що відсоток активних будівництв дуже маленький, а якщо дивитися на рівень вироблення матеріалів, наприклад, бетону, це приблизно 10-15% довоєнного обсягу.

"Я думаю, що люди виробляють матеріали, які у них є. Деякі позиції подорожчали. Наприклад, метал виріс у ціні вдвічі, скло - утричі. Складно спрогнозувати, як це вплине на остаточну собівартість", - зазначає учасник ринку.

Втім, з урахуванням курсових коливань, що зазначені в Україні, неважко припустити, що у великих містах забудовники озвучуватимуть для нових покупців вищі ціни, ніж до 24 лютого.

 

 

 

 
Коментарі (0)