ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Україні відремонтували понад 1000 км доріг

В Україні відремонтували понад 1000 км доріг

Понад тисячу кілометрів доріг було цього року відремонтовано в Україні та відновлено проїздність на більш ніж 10 тисячах кілометрів шляхів.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляєпрес-служба Міністерства інфраструктури.

«Нам вже вдалося багато що зробити. Це більше тисячі кілометрів відремонтованих доріг, більше 10 тис кілометрів шляхів, на яких відновлено проїздність. Справді, було приємно, що цього року Україна нагадувала будівельний майданчик, коли кожна область, кожне село будували шляхи. Особливо приємно, що є розумінння, що вони повинні бути інтегровані в загальнодержавну і міжнародну систему», - зазначив Омелян.

Міністр також додав, що  цей тренд буде збережемо, і з повноцінною роботою Дорожнього фонду в Україні протягом декількох років вдасться «забути про погані дороги».

Нагадаємо , що в Мінінфраструктури планують впровадити вісім пілотних проектів для тестування стандартів CoST на дорогах України.

Зокрема , міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що  Україна має перейти на європейські стандарти при ремонті й будівництві автошляхів.

Безпосередньо в наступному році 120 тис. Кілометрів доріг буде передано державою на муніципальний рівень в рамках децентралізації.

Міністерство інфраструктури України спільно з Світовим банком вже завершили стратегію розбудови української транспортної автомобільної мережі на наступні три роки.

 

 
Коментарі (0)