ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Україні вироблятимуть компоненти малих модульних реакторів - Енергоатом

В Україні вироблятимуть компоненти малих модульних реакторів - Енергоатом

Підписана угода, яка передбачає створення в Україні потужностей для виробництва та виготовлення ядерних систем, конструкцій і компонентів для малих модульних реакторів
Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" та компанія Holtec International (США) підписали угоду, яка передбачає створення в Україні потужностей для виробництва та виготовлення ядерних систем, конструкцій і компонентів для малих модульних реакторів, систем зберігання та транспортування відпрацьованого ядерного палива, а також охоплює інші потреби застосування атомної енергії в Україні та інших країнах регіону, про це повідомила пресслужба Енергоатому.
 
"Ця угода важлива не лише для "Енергоатому", а й для всієї енергетичної галузі України та вітчизняної економіки. Це перший крок до посилення співпраці упродовж багатьох років. Створення в країні виробничих потужностей для атомної енергетики сприятиме не тільки зміцненню енергетичної безпеки країни, але й дозволить Україні стати світовим лідером у низці напрямів розвитку атомної енергетики", - зазначив в.о. голови правління "Енергоатому" Петро Котін.
 

У квітні 2023 року "Енергоатом" та Holtec International домовилися про будівництво в Україні до 20 атомних енергоблоків з реакторами SMR-160. 

 
Коментарі (0)