ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Україні виросте допомога безробітним

В Україні виросте допомога безробітним

Кабмін має намір надавати допомогу при часткової втрати роботи через хворобу під час карантину

 

Кабмін має намір надавати допомогу при часткової втрати роботи через хворобу під час карантину. Про це повідомляє портал "Хвиля" з посиланням на офіційний Telegram-канал прем'єр-міністра України Дениса Шмигаль.

Члени Кабінету Міністрів України мають намір доповнити програму з надання допомоги безробітному населенню. Зокрема, на період карантинних обмежень на підтримку держави зможуть розраховувати не тільки громадяни, які захворіли на коронавирусной інфекцією, але і люди, постраждалі від інших недуг.

"Програма по частковому безробіттю вже надала допомогу майже 400 тисячам українців, яким могли зберегти їхні робочі місця, а роботодавцям - зберегти їх бізнес. Уряд розробив законопроект, який розширить дію даної програми. Ми пропонуємо надати людям можливість отримувати допомогу не тільки в період поточних карантинних обмежень, але і в разі втрати можливості працювати через інших захворювань ", - написав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, в липні поточного року в Україні значно виріс індекс девальваційних очікувань. Після зміни глави Нацбанку України і погіршилися прогнозів по інфляції люди стали менше довіряти національній валюті.

Також повідомлялося про те, що голова НБУ Кирило Шевченко розповів, як на економіці країни відіб'ється зростання мінімальної зарплати до рівня в шість з половиною тисяч гривень. Підвищення "мінімалки" до пить тисяч гривень ніяк не позначиться на рівні інфляції в Україні, а подальше зростання зарплати "не викличе катастрофічні наслідків".

Раніше Кирило Шевченко розкрив деталі продовження співпраці з Міжнародним Валютним Фондом. За його словами, планується перегляд відносин між Україною і одним з її західних партнерів, але для цього повинна відбутися очна зустріч глав держав. Вона відбудеться не раніше осені поточного року після того, як буде завершено сезон відпусток.

 

 

 
Коментарі (0)