ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Україні «впали» обсяги споживання електрики

В Україні «впали» обсяги споживання електрики

Споживання електроенергії в Україні цього року зменшилося до15%. Скорочення відбулося в першу чергу через припинення поставок української електрики в окупований Крим та зниження споживання на Донбасі.

В Україні у цьому році споживання електроенергії зменшилося на 12-15% порівняно з аналогічним періодом 2015 року. Про це розповів заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелік під час круглого столу.

«У нас зараз зниження рівня споживання проти минулого року спостерігається на рівні 12-15%. Іде великий провал споживання електроенергії у нічний час. Різниця між об’ємом споживання вночі і вдень доходить до 7 млн кВт. Цей нічний провал змушує розвантажувати, в тому числі і атомну енергію», - сказав він.

Окрім того пан Светелік нагадав, що на сьогодні не споживає українську електроенергію кримська енергосистема та є велике зниження по донбаській енергосистемі.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна вже навесні може відновити експорт електроенергії в Білорусь і Молдову. Проте, відновлення електропостачання до цих країн залежатиме від цінової пропозиції України.

 
Коментарі (0)