ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ Україні «впав» добовий відбір газу із сховищ

В Україні «впав» добовий відбір газу із сховищ

Об’єм добового відбору газу з вітчизняних підземних сховищ зменшився на 5%, в порівнянні з аналогічною датою минулого року. Загалом, за січень 2016 року з ПСГ було «викачано» майже 3 млрд кубометрів «блакитного» палива.

В Україні обсяг добового відбору природного газу з підземних сховищ складає 53,2 млн куб. м, що на 5 % менше за режим роботи газових сховищ на аналогічну дату минулого року.  Про це повідомили у прес-службі ПАТ «Укртрансгаз».

Окрім того, зазначається, що станом на сьогоднішній ранок в українських підземних сховищах газу зберігається 11,1 млрд.куб.м блакитного палива, що на 19% більше ніж на аналогічну дату минулого року.

Загалом за січень цього року з вітчизняних газосховищ відібрано 2,9 млрд.куб.м природного газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні у 2015 році споживання природного газу скоротилося, в порівнянні з 2014-м, на 21% - з 42,6 до 33,8 мільярдів. За регульованими сегментами ринку використання газу зменшилось на 4,9 млрд куб. м, або на 22%. Найбільше скорочення зафіксовано у категорії побутових споживачів – на 3,8 млрд куб. м (-25%) – до 11,3 млрд кубометрів газу.

 
Коментарі (0)