ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Україні вводять компенсацію вартості техніки вітчизняного виробництва

В Україні вводять компенсацію вартості техніки вітчизняного виробництва

Кабінет міністрів ухвалив рішення про реалізацію експериментального проєкту щодо надання державної грошової допомоги покупцям товарів та послуг українського виробництва

 

Кабінет міністрів ухвалив рішення про реалізацію експериментального проєкту щодо надання державної грошової допомоги покупцям товарів та послуг українського виробництва в рамках Всеукраїнської економічної платформи “Зроблено в Україні”.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у ВР Тарас Мельничук.

“Доповнено постанову КМУ № 952 Порядком реалізації експериментального проєкту щодо часткової компенсації вартості техніки й обладнання вітчизняного виробництва, за рахунок коштів державного бюджету, передбачених для підтримки внутрішнього попиту на вітчизняні товари та послуги”, – підкреслив Мельничук.

За його словами, вищезазначений порядок визначає умови, критерії та механізм реалізації експериментального проєкту часткової компенсації вартості техніки й обладнання вітчизняного виробництва (зокрема, енергетичного обладнання, машин для розмінування, колісної, будівельної та спеціальної техніки) за рахунок коштів, передбачених у держбюджеті Мінекономіки за бюджетною програмою “Підтримка внутрішнього попиту на вітчизняні товари та послуги”.

Мельничук уточнив, що отримувачами компенсації є суб’єкти господарювання приватного права (юридичні особи та фізичні особи – підприємці), що здійснюють закупівлю для власного використання техніки й обладнання вітчизняного виробництва.

Також визначено умови, яким мають відповідати отримувачі компенсації, строки та процедура подання заявок на отримання компенсації.

Передбачено також формування та затвердження Мінекономіки переліку техніки та обладнання, вартість якого частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, до якого має включатися техніка та обладнання ступінь локалізації виробництва яких перевищує 40%.

 

 
Коментарі (0)