ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024В Україні вже пошкоджено близько 135 тисяч будівель та споруд

В Україні вже пошкоджено близько 135 тисяч будівель та споруд

В Україні пошкоджено близько 135 тисяч будівель та споруд. У 99% об’єктів, що підлягають першочерговому відновленню, найбільше зазнали пошкоджень саме віконні конструкції.
В Україні пошкоджено близько 135 тисяч будівель та споруд. У 99% об’єктів, що підлягають першочерговому відновленню, найбільше зазнали пошкоджень саме віконні конструкції. Оперативний штаб із забезпечення будматеріалів, який створенно при Мінрегіоні, на черговому засіданні обговорив виробництво вікон. Про це повідомила пресслужба Мінрегіону.
 
«За попередніми оцінками наразі в Україні пошкоджено близько 135 тисяч будівель та споруд. І в 99% об’єктів, що підлягають першочерговому відновленню, найбільше зазнали пошкоджень саме віконні конструкції. Відтак забезпечення громад такими виробами наразі є вкрай актуальним завданням. Адже зовсім скоро стартує опалювальний сезон, і нам потрібно якомога швидше відновити житлові будинки, соціальну та критичну інфраструктури», — говориться у повідомлені.
 
На засіданні заслухали інформацію від Асоціації «Учасники вікон та фасадів» та громадської організації «Українська асоціація виробників віконних систем та пов’язаних будівельних продуктів» про ситуацію на ринку віконної продукції. Також обговорили можливості прискорення процесів відновлення з урахуванням спроможності віконної галузі.
 
Крім того, обговорили проблематику завантаженості підприємств віконної галузі та питання відкладеного попиту. Зазначили необхідність залучення інвестицій у цьому напрямку, зокрема для підсилення економічного фронту країни. 
 
Проведене засідання сприяло налагодженню комунікації між учасниками ринку задля забезпечення продукцією для відновлення пошкоджених об’єктів у регіонах.
 

Нагадаємо, на попередньому засіданні Штабу було розпочато роботу моніторингу ринку основних будівельних матеріалів, необхідних для відновлення будівель та споруд, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф. 

 
Коментарі (0)