ГоловнаПублікаціїГазопостачанняВ Україні з 1 липня піднімуть штрафи та виплати, а також зміняться ціни на газ

В Україні з 1 липня піднімуть штрафи та виплати, а також зміняться ціни на газ

В Україні сьогодні піднімуть штрафи та виплати, а також зміняться ціни на газ. Транспортування газу подорожчає і ціна для кожної області буде різна.
Сьогодні, 1 липня, в Україні опуститься ціна на газ для населення - з 2,94 до 2,78 гривні за один куб. А ось транспортування подорожчає і ціна для кожної області буде різна.
 
Платіжок за газ буде дві: одна за газ, друга - за транспортування.
 
Також, з 1 липня відбудеться підвищення мінімального прожиткового мінімуму на 91 гривню (до 2197 гривень на місяць на одну людину, для які втратили працездатність - 1712 закарпатцям гривень). Отже, піднімуться і інші мінімальні виплати в різних категоріях. Допомога на дітей до 6 років збільшиться до 1859 гривень, на дітей від 6 до 18 років -2318 гривень. Розмір мінімальної зарплати - 4723 гривні.
 
Мінімальна пенсія - 1712 закарпатцям гривень.
 
З 1 липня в Україні піднімуть штрафи за керування автомобілем в нетверезому стані. Такі порушення тепер будуть кримінальними, а не адміністративними і для водіїв додасться ще кілька пунктів.
  • Керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння, або під впливом препаратів, що знижують швидкість реакції.
  • Передача керування транспортним засобом в нетверезому вигляді.
  • Відмова водія від проходження медичного огляду на стан сп'яніння або вживання наркотиків.

Покарання за такі правопорушення передбачають штрафи від 17 тисяч гривень або громадські роботи. Повторне порушення - штраф у розмірі 51 тис гривень і позбавлення прав на керування транспортними засобами на строк від 2 до 3 років. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
01 Липня 2020 p. 22:17
Від кожного багатоквартирного будинку виходять на вулицю 2-3 загальнодоступні точки розбору холодної води. Влітку вода з них ллється майже безперервно: кожен бажаючий може відкрити кран, під"єднати шланг і полити тротуари та газони. У спекотні дні поливають переважно ввечері.--------------------------------------------- Потім за цю витрачену на полив воду платять мешканці лише тих квартир, у яких немає індивідуальних лічильників води. Це очевидна несправедливість. Чому усІ цІ поливання - виливання води на вулицю не за рахунок УСІХ мешканців будинку?
Коля Пухов
03 Липня 2020 p. 15:58
Взагалі, усі побічні витрати води ( а вони завжди є, і не тільки влітку) треба розподіляти на УСІ квартири будинку; а не так як зараз - лише на квартири без лічильників.