ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Україні з 1 липня подорожчає електроенергія

В Україні з 1 липня подорожчає електроенергія

Влітку поточного року в Україні можуть істотно зрости тарифи на оплату електроенергії.

 

Влітку поточного року в Україні можуть істотно зрости тарифи на оплату електроенергії.

Починаючи з першого липня поточного року українцям доведеться платити за електроенергію за іншими тарифами. Згідно з попереднім аналізом, вартість тепла може бути збільшена приблизно в два рази. Втім, є і хороші новини: може бути введений в дію пільговий тариф, який дозволить заощадити на оплаті електроенергії.

В даний час вартість кіловата на годину становить 1,68 гривні. У Міненерго заявляли, що це нижче собівартості продукту, і необхідність підняття тарифів назріла вже давно. Ціни не будуть піднімати до тридцять першого червня 2021 року включно, однак уже з першого липня вартість кіловата на годину може досягти позначки в дві з половиною і навіть три гривні.

Втім, в Кабінеті Міністрів розглядають відразу кілька варіантів, які дозволять українцям економити на оплаті житлово-комунальних послуг. У разі, якщо українці будуть витрачати електроенергію не вище встановлених значень, для них може діяти знижка. Крім цього, може бути введена пільга на перші 100 кіловат на годину. Правда, в такому випадку вартість електроенергії складе не дев'яносто копійок, як раніше, а 1,68 гривні. В даний час розглядаються різні "пороги" для пільг: вони можуть становити триста і навіть п'ятсот перших кіловат.

Цілком ймовірно, ціни будуть підняті тільки для тих українців, які споживають понад п'ятсот кіловат електроенергії. Всі інші категорії громадян так чи інакше зможуть користуватися пільгами і знижками.

Нагадаємо, міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила про важливі новини для українських субсідіантов. «Насправді, постанову і нові правила субсидій вносило Міністерство фінансів, тому що вони роблять верифікацію одержувачів всіх виплат. З'явилося три нових критерію: була одна машина - стало дві, було одне житло - стало два, депозит понад 56 тис. Грн. Депозит - вимагає ще аналізу, так як депозит в 56 тис. Грн. може бути навіть у пенсіонерки, яка збирала, не знімала всю пенсію. Найближчим часом ми внесемо зміни, ми трошки поправимо ці речі, щоб заспокоїти людей », - сказала Лазебная.

Як повідомляла «Хвиля», Міністерство соціальної політики надало громадянам України п'ять місяців для того, щоб переоформити субсидії. Уряд не має наміру урізати фінансування програми з надання фінансової допомоги українцям. Однак з неї хочуть виключити всіх, хто отримує пільги обманним шляхом. Таким чином, субсидії будуть виплачувати тільки тим громадянам, яких в них дійсно потребують.

 

 

 

 

 
 
Коментарі (0)