ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Україні з грудня зміняться тарифи на світло

В Україні з грудня зміняться тарифи на світло

Клієнтів компанії YASNO очікує грудневе оновлення тарифів на електроенергію, що було оголошено на офіційному веб-сайті постачальника

Клієнтів компанії YASNO очікує грудневе оновлення тарифів на електроенергію, що було оголошено на офіційному веб-сайті постачальника, пише "Україна Комунальна".

Починаючи з 1 грудня 2023 року, компанія впроваджує нові тарифи для всіх малих непобутових клієнтів. На цьому тлі важливо відзначити, що для звичайних громадян ціна на електроенергію залишається незмінною, становлячи 2,64 гривні за кВт/год.

"Для цих споживачів зміна ціни відбувається щомісяця відповідно до постанови НКРЕКП. Ціна розраховується за методикою НКРЕКП та включає: ціну купівлі електроенергії на ринку; тариф на послуги оператора системи розподілу; тариф на послуги оператора системи передачі; тариф на послуги постачальника універсальної послуги; у разі незгоди з ціною клієнт має право припинити дію договору"-, говориться у повідомленні.

У компанії зауважили, що зміна тарифів для малих непобутових споживачів відбувається щомісяця відповідно до встановлених регулятором норм. Особи цієї категорії, які не погоджуються з оновленими тарифами, мають право відмовитися від послуг YASNO.

Важливо відзначити, що поки що побутові споживачі можуть не турбуватися про збільшення тарифів на електроенергію. Міністр енергетики недавно заявив, що ціни залишаться на тому ж рівні, принаймні до завершення зими та опалювального сезону.

Хоча можливий поступовий перехід до ринкових цін на електроенергію, деталей про це поки немає в урядових оголошеннях.

 

 
Коментарі (0)